10-годишната Амбър Йуон е била обесена от съученици на училищния двор в Пърт, Австралия. Момичето, което страда от сърдечно заболяване, е спасено като по чудо, съобщава "Мирър".
Майката на Амбър Белинда разказва, че момиченцето й е преследвано от съученици от дълго време. Въпреки това, ученици не се решавали на физическо насилие преди това. Но този път учител намерил Амбър, обесена на дърво в двора на училището. Около шията на момичето бяха увито въже и тя се задъхвала, едва докосвайки земята с върховете на пръстите си.Учителят успял да свали детето от дървото. За щастие тя не била сериозно ранена. Това е истинско чудо - струва си да се има предвид, че Амбър от раждането страда от сърдечни и хранопроводни малформации. Самото момиче признава, че вече се е била сбогувала с живота.

"Бях много уплашен, мислех си, че ще умра", споделя Амбър

Австралийската полиция е започнала разследване на инцидента, но досега никой не е арестуван. Интересно е, че представителите на училището не са се свързали с майката на момичето, за да се извинят за ужасната случка.

Превод и редакция: БЛИЦ