Зрелищна катастрофа е станала вчера на пътя Мизия – Гложене, пише BulNews. Около 15.10 часа мъртво пияна жена на 36 г. е размазала колата си в трафопост.
А.Н.М. е управлявала „Форд Фокус“, като е изгубила контрол над возилото и е излязла в ляво по посока на движението, където се е забила в трафопоста. Жената е от Оряхово и е юркала колата с рекордните 3.15 промила алкохол.

След зверския сблъсък жената е транспортирана до филиала на спешния център в Козлодуй, където е установено, че има пукнатина на черепа, смачкан лумбален прешлен и луксация на шиен прешлен.

По данни на полицията причината за катастрофата е несъобразена скорост с пътните условия при ляв завой и употреба на алкохол. На шофьоката е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Жената обаче е отказала да даде кръв за лабораторно изследване. Щетите по колата са за 1 500 лева, а извън нея за 50 лева.

Табелите на колата са свалени и се намират на съхранение в полицията в Оряхово. По случая е образувано досъдебно производство.