Убийството на 21- годишната третокурсничка от Икономическия университет във Варна Радостина Евтимова е било планирано отдавна, смята майката на жертвата.
Не си обяснявам нищо, просто според мен това е отдавна планувано, Георги Цветанов го е мислил, а детето ми не е успяло да разбере що за човек стои срещу него. Не може нещо толкова жестоко да бъде измислено в момента, каза по бТВ в пряко включване от Варна майката на Радостина. Според нея е имало някакви отклонения в мисленето на 21- годишния Жоро, който обаче по някакъв начин е успял да заблуди Радостина за истинските си намерения.
Сестрата на убитата с 50 удара с нож Радостина – Теодора, също смята, че Георги Цветанов е имал някакви по-сериозни чувства към жертвата. Той отричаше като го питах какво точно изпитва към сестра ми, прикриваше се, за да е по – близо до нея, защото тя имаше много сериозен приятел, който въпреки че учи в Англия, беше първият и последен мъж в живота й, анализира Теодора.
Майката на Радостина добави, че тя като родител е виновна, че не е проверила кой точно е този Жоро. Те се виждаха, излизаха, той я изпращаше вечер, но без никаква проява на нищо, без да разберем, че той може да извърши такова нещо. Майки, внимавайте с кого излизат децата ви независимо, че са големи, те явно нямат чувство да преценят какви са хората, докато сами не станат родители, призова тя. Според нея не е възможно престъплението да е извършено под влияние на алкохол. Кой нормален човек, който се е напил може да наръга 50 пъти някого, да го обезобрази, след това да му вземе вещите, че дори и да го снима, мотивира се тя.
Теодора разказва, че вечерта преди убийството Радостина е казала, че ще се прибере с Георги Цветанов, защото живеят много близко един до друг. Те са ходили заедно на училище, но този път не знам какво стана, не знам дали е пил през нощта. Цял ден я търсих, имах имен ден, звънях, звънях и накрая отидох с моята приятелка и я намерихме, продължи през сълзи Теодора.

Снимката в мобилния телефон на Георги Стоянов, обвинен за бруталното убийство на третокурсничката от Икономическия университет във Варна Радостина Евтимова, е само на част от тяло и не може да се прави заключение дали става дума за живо или мъртво тяло, обясни пък пред Нова тв адвокатът на задържания Тодор Касабов.

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" спрямо Георги Цветанов, обвинен за бруталното убийство на третокурсничката от Икономическия университет във Варна Радостина Евтимова. Той е син на лидера на СДС-Варна Цанко Цветанов. Това се случи броени часове след като близките и приятелите на жертвата се простиха с нея в храм, в центъра на Варна. Съдът уважи поискания от прокуратурата арест, след като се запозна с многобройните доказателства и материали, събрани само за три дни от началото на досъдебното производство. По безспорен начин е установено, че Георги е бил в дома на приятеля на Радостина на ул. "Мир" във Варна, където момичето е убито. За това свидетелства приятелят на жертвата, студент в Лондон, който е разговарял с нея по Skype и е знаел, че Георги ще пренощува в дома му. Според свидетелски показания Георги и Радостина тръгнали заедно за квартирата на ул. „Мир” след дискотека с приятели. Вчера приятелят на убитата студентка пристигна от Лондон и беше разпитан пред съдия.

Ето и някои от доказателствата, представени от прокуратурата в хода на съдебното заседание : В мобилния телефон на Георги са открили снимка на женски труп и времето на нейното създаване съвпада с приблизителния час на настъпване на смъртта на момичето. Радостина е била убита по особено мъчителен и жесток начин. Тя е била бита, а по тялото й са открили повече от 50 прободни и прорезни рани. Фрапиращ за обвинението е и фактът, че тялото на жертвата е било пробождано и след настъпилата смърт. При претърсване от дома на Георги, който живее с родителите си, разследващите са иззели вещи на Радостина Сред тях са нейните лични документи, студентска книжка, бельо, бижута, дрехи както на жертвата, така и на Георги, изцапани с кръв, нож с 12 см острие със следи от кръв по него. Всички тези доказателства ще бъдат обект на експертизи. Пак при обиск от дома на Георги е била иззета USB памет, собственост на Радостина, както и преносимия компютър, от който е воден разговора по Skype с Лондон. Специална експертиза е установила и травматични увреждания, кръвонасядания и прорезни рани по ръцете, предмишницата и краката на Георги. Според представителя на обвинението това може да бъде доказателство, че жертвата се е отбранявала. Предстои да бъде изяснено и дали откритият нож в дома на Георги е оръжието на престъплението.
Анализът на всички тези ключови доказателства водят съда до обоснован извод, че 21-годишният студент Георги Цветанов е съпричастен към изключително тежкото престъпление, за което се разследва. Наказанието, което законът предвижда за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост e от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна. /БЛИЦ