Днес ученици от Варненска морска гимназия "Св Николай Чудотворец" в студения снеговит мартенски ден станаха неволно свидетели на тъжна гледка. Около 10:30 полицейска кола и линейка бяха спрели на брега на Канала "Море – езеро" и полицаи и медицински лица се бяха накупчили до водата. След малко се видя, че се вади труп от канала, пише rodinabg.com. 

Очевидно тялото бе безжизнено, защото нямаше носилка, а просто бе пренесено в сивия багажник на колата. Беше много грозна картина, а учителите явно е нямало как да спрат учениците да гледат от прозорците.

Всъщност трупът бе изваден по-близо до детската градина, а не до средното училище. Няма как да се поставят завеси и пр, за да не се тревожат децата.

Ясно е, че "Мостът на самоубийците" – така варненци понякога наричат Аспаруховия мост е най-вероятният причинител на трагедията. Не стана ясно дали млад или възрастен човек, мъж или жена бе мъртвият.

Надали трупът е на убит човек, защото по всяка вероятност близостта на моста е довела до самоубийство и трупът остава близо до Аспаруховия мост след излизането на повърхността.