53-годишната Таня Молани от Бедфордшър посети сафари парк с дъщеря си и внука си, когато ядосана черна мечка нападна колата им. Звярът скочи върху капака и се опита да достигне до хората, като много уплаши 6-годишния внук на Таня, съобщава Daily Mail.

 

Според Таня тази история можело да приключи тъжно, ако дъщеря й не бе заключила вратата на колата няколко минути преди атаката на мечката. Хищникът очевидно искал да се запознае с пътниците на колата по-отблизо и дори се опитал да захапе стъклото. Изплашената жена помахала няколко пъти, надявайки се, че това ще изплаши звяра или ще привлече вниманието на персонала на парка, но нищо не се е променило.

"Това беше невероятно страшно и мечокът очевидно се опитваше да влезе вътре", разказва Таня.

 

В крайна сметка Таня и нейните дъщери решили да продължат да се движат и тръгнали направо с мечката върху капака. Нападателят не харесал този начин на движение и в крайна сметка най-накрая се оттеглил. Едва тогава служителят на сафари парка дошъл в колата, като се извинил и обяснил, че мечката станала агресивна поради топлината. Въпреки това човекът не могъл да обясни защо никой от служителите на парка не се опитал да успокои звяра.

"Мениджърът каза, че никога не е виждал нещо подобно и е шокиран. Той обвини топлината за инцидента и ни предложи VIP пакет за 400 паунда. Но той не обясни защо никой не ни помогна", добавя дамата.
 

 

 

Таня е разстроена, най-вече защото шестгодишният й внук бил в колата. Момчето било толкова уплашено, че продължило да се оглежда дори и когато пътувало за вкъщи. То смятало, че колата все още е преследвана от мечка. Жената е убедена, че такъв стрес би могъл да бъде избегнат, ако служителите на парка се намесили навреме.

Превод: БЛИЦ