Ковчежникът на ДПС Ахмед Емин е взел фаталното решение да сложи край на живота си най-малко три часа и половина преди куршумът от пистолета му "Глог" да прониже главата му с един от най-шумните изстрели през последните години у нас. По информация на "24 часа" в предсмъртното писмо на Емин е отбелязан час - 12,35 ч.
За последните думи към близките и лидера си той избрал жълто тефтерче с метална спирала, малко по-голямо от цигарена кутия. Въпреки че графологичната експертиза доказа, че почеркът е на Емин, цялото съдържание на писмото все още се пази в дълбока тайна.
Според психиатрите предсмъртното писмо е ритуал, който освобождава съвестта  от последващото деяние , считано за грях от всички религии. Експертите твърдят, че самоубийците, които оставят писмо са обикновено педантични и подредени хора.
Резултатите на кръвните изследвания на Емин, направени след смъртта показват, че е изживял масивен стрес , преди да издъхне.
Никой не е местил тялото на Ахмед Емин след смъртта му, категоричен е първият човек, който се е докоснал до трупа на активиста на ДПС - дежурният съдебен лекар д-р Пенчо Кожухаров. Когато влязъл в предверието на СПА центъра, съдебният лекар видял тялото, което било по гръб, а краката му били присвити. След стъпалата към площадката , на която бил трупът, се въргалял пистолетът. "При аутопсията установихме един-единствен изстрел, никакви други травматични увреждания нямаше", категоричен е той. На местопрестъплението е нямало и нищо, което да наведе на версия за "ритуално" самоубийство.
Самото местопроизшествие също не навежда на мисълта, че някой е "помогнал" на Емин да сложи край на живота си, коментираха криминалисти.
След като слязъл по 13-те стъпала до площадката , той коленичил /или седнал/ с лице към входа. Посегнал към пистолета, който бил в кобур на левия му хълбок, опрял го до слепоочието си и натиснал спусъка.
Гилзата от мощния "Глок" била намерена на перваза на малко прозорче. Полетът на фаталния куршум пък спрял на сантиметри от каса на врата, зад която бълбукало работещо джакузи. Емин се свлякъл на пода , а пистолетът се плъзнал до краката му.
Именно в тази поза го намерил малко по-късно готвачът на резиденцията. /БЛИЦ