Товарен вагон се запали тази сутрин в ремонтното депо в Пловдив. Пострадали хора и имущество няма. По документи композицията превозвала скрап на старозагорска фирма, съобщи БНТ.
Работниците започнали да заваряват с оксижен винкела над вратата, но вагонът се подпалил. Пристигналите за минути пожарникари веднага изгасили огъня и установили, че в отпадъците за претопяване има и пластмаса, която е причинила запалването на вагона. Често се случва товарът да не отговаря на описаното в документите и това създава рискове за нашата работа – коментираха от ремонтното депо. Горелият вагон ще остане под наблюдение от пожаринкарите през целия ден.
В утрешния си брой на в. "Труд" пък се съобщава, че е горял кушет вагона на бързия - влак от София за Бургас, който е потеглил в четвъртък вечерта. Най-напред е усетена остра миризма на бакелит. Инцидентът е станал преди гара Ямбол, където е извършен оглед от ревизор вагона и с 27 минути закъснение композицията е продължила към морския град. Според служители на БДЖ, пожелали анонимност, ревизорът бил специалист по ходовата част , а не по електротехника. За това след като не е установена повреда, влакът продължил към крайната дестинация. Малко преди Карнобат миризмата на бакелит се засилила и на гарата в града вагонът бил откачен. Пътниците били преместени в свободните места в съседния  спален вагон. На гарата в Карнобат купетата на авариралия 26-годишен вагон се изпълнили с кълба дим, пробляснали пламъци. Единствено намесата на кондуктора предотвратила по-голям пожар. Той взел пожарогасителя и успял да изгаси дима на ел.инсталацията над вратата. Едва днес следобед от БДЖ потвърдиха, че е използван пожарогасител. Това е четвъртият случай на горене на  вагон с пътници от началото на годината. /БЛИЦ