Кандидатът за народен представител от София област Николина Ангелкова скастри служебното правителство заради отменения брифинг на здравно министерство, свързан с Плана за действие при нова вълна от COVID-19.

Ето какво написа във Фейсбук бившият министър на туризма:

Днес служебното правителство трябваше да представи План за действие при нова вълна от COVID-19. В рамките на 2 часа, във вчерашния ден, първо от Министерството на здравеопазването насрочиха пресконференция за медии, която после отмениха.

Преди това станахме свидетели как отново за часове министърът на здравеопазването промени на няколко пъти своя заповед за влизащите в страната.

Всичко това е важно не за да покажем комуникационната немощ на управляващите, а защото цели сектори стоят на пауза и чакат адекватни решения, които да изпратят правилните послания към нашите партньори зад граница.

Единствено с Румъния и Чехия сме постигнали свободно преминаване на реципрочна основа, а важни за страната ни пазари като Израел, Полша и т.н. са пренебрегнати.

Това са основополагащи пазари за българския туристически бизнес. България всекидневно губи стотици хиляди възможни нощувки в туризма и милиони левове приходи както за хазната, така и за хотелиери, туроператори, екскурзоводи, ресторантьори и всички други, заети в бранша.

Това е последствието от липсата на надграждане на COVID мерките и компенсациите, както и на бързи и адекватни решения, които да изпращат правилните послания навън. А именно, че България е сигурна дестинация и е с отворени врати да посреща чуждестранните туристи.