Най-важното от днешния пленарен ден беше изборът на председател на парламента. Кандидатури издигнаха най-голямата и най-малката парламентарни групи. Съответно на "Продължаваме промяната" и партия "Възраждане". С мнозинство бе избран Никола Минчев, който е юрист и е предложение на Кирил Петков.

Пръв пред БЛИЦ TV се спря Делян Пеевски.

"Много е радостно, че парламентът е толкова млад. Дано донесе хубави неща за България", заяви депутатът от ДПС пред медията ни.

Ива Митева бе категорична за избора на председател на парламента: "Щом го избрахме значи му е отивало". Според нея времето ще покаже дали Минчев ще се справи с работата.

Нейният колега Станислав Балабанов от "Има такъв народ" бе лаконичен, че "Продължаваме промяната" е първа политическа сила: "Имат пълното и демократично право да направят предложение, така че те са следващият мандатоносител".

Христо Проданов от БСП заяви, че БСП се държи държавнически. И призна, че никой не е обсъждал с левицата кой да бъде председател на парламента.

Цончо Ганев бе избран за зам.-председател на народното събрание. Той е от партия "Възраждане". Според него важните политики във всеки един парламент са тези, които са национално отговорни. Ганев хвърли бомбата пред БЛИЦ ТV още в първия пленарен ден. Той каза, че ГЕРБ и ДПС имат същите политики с партиите, които преговаряха в МОЛ-а за коалиция.

Вижте цялото видео в БЛИЦ TV и в You Tube канала ни!

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!