Казусите с канадското гражданство на Кирил Петков и кражбата на интелектуална собственост от Асен Василев са вече в съда и не са в актуалния дневен ред. Това каза Филип Станев от "Има такъв народ" (ИТН).

"Нека да се произнесат компетентните институции, нека да направим така, че да спазваме докрай закона и да престанем с взаимните обвинения, с войните, със словесните битки", каза той и подчерта, че основният враг на протестните партии са ГЕРБ и Бойко Борисов.

Станев заяви, че ще има промени в листите на ИТН за следващите избори.

"Слави Трифонов стои с цялото си име и авторитет от самото начало. Със Слави Трифонов даваме пример на останалите как не е задължително партийният лидер да бъде бащица на нацията - да застане начело и да поведе към светлите бъднини. Без обединение на нацията не може да се случи нищо добро, защото не може един човек да оправи нещата", това коментира пред БНР Станев ролята на лидера на ИТН по отношение на новите избори.

"Петър Илиев никога не е бил член на ИТН, той беше наш консултант по време на референдума. Той никога не е бил политическо лице, с нас е общувал като експерт. Ако Илиев бъде санкциониран от тази Етична комисия, той носи своята отговорност за това, което е извършил много назад във времето. Това се е случило във време, когато ние дори не сме работили с него по референдума", заяви сценаристът.

Станев беше категоричен, че ИТН няма проблем с кадровата политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!