Христо Иванов няма да се кандидатира за президент. Това обяви самият той пред журналисти в кулоарите на Народното събрание (НС).

„Аз ще бъда кандидат за народен представител, защото изборите за парламент са наистина важни, първостепенно важни за нас и целият ни фокус ще бъде върху изборите за парламент, тъй че това е изключено“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ).

Запитан какъв профил трябва да има един кандидат за президент на „Демократична България“, той отговори кратко и ясно: „Печеливш“!, но не пожела да разкрие дали все пак ДБ ще излъчат свой кандидат за „Дондуков“ 2.

Решено! Ето кога ще са президентските избори

„Нищо на този етап не може да бъде сигурно. Намираме се наистина в безпрецедентна ситуация. Ние не сме партия с огромен финансов ресурс, който сме наследили предишни години от субсидии, както едни колеги. Това да осигурим ресурс, финансов, организационен за четири кампании в рамките на една година за нас, които сме малка политическа сила, е много сериозно предизвикателство. Да изчакаме да се свърши дискусията при нас и ще обявим каквото има да кажем“, категоричен бе Христо Иванов.

БЛИЦ припомня, че в сряда се появи информация, че от ДБ вадят фаворитка на Иван Костов срещу Радев на президентския вот, който днес депутатите решиха, че ще се проведе на 14 ноември.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!