Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в Дулово за да  присъства на представянето на листата на ДПС за област Силистра. Водач за областта е доц.д-р Джевдет Чакъров.

На събитията присъстваха още Йордан Цонев- зам.-председател на ДПС, Атидже Вели – евродепутат, областни и общински председатели на ДПС.

Председателят на Движението  Мустафа Карадайъ призова събралите се за подкрепа за ДПС на предстоящите извънредни парламентарни избори. Той поздрави община Дулово с постигнатите резултати от предишните избори и добави „Предходните избори показаха, че има нужда от промяна и това вече е факт, направихме огромна крачка за възстановяване на демокрацията. 

Вятърът на промяната задуха от Силистра и Дулово. Но трябва да финализираме успеха с номер 7 за стабилността и ускореното икономическо развитие - крачката необходима за достойно бъдеще на нашите деца и нашите родители в страната.

В своето изказване зам-председателят на ДПС и водач в Пазарджик  Йордан Цонев припомни значимата роля на ДПС в българския политически живот. ДПС е с кауза, която от това да защитаваме правата и свободите, да защитаваме различността и разнообразието, вярата и езика прерастна в годините  в това да чертаем пътя на нашата страна.

Нашият почетен председател пръв очерта пътя на България – НАТО и ЕС, и сега ние първи очертахме пътя и той е да догоним  европейските доходи. Ние знаем тази задача, както и начините за да я  постигнем.“ каза още  Цонев. Той поздрави избирателите от Дулово за това, че сa устояли и не са се огънали и са  запазили, сърцето, духа и енергията на ДПС.  В заключение Цонев призова