Има вероятност Жан Виденов да приеме да води листата на коалицията “Ляв съюз за чиста и свята република” във Варна. Това коментираха от новата формация, цитирани от “Труд”. Така Виденов ще се изправи в морската столица срещу Корнелия Нинова и Татяна Дончева.

“В понеделник ще имаме Коалиционен съвет, мотото ни за кампанията ще е “Справедливост”, каза лидерът на Съюза Иван Атанасов. Самият Атанасов ще е водач на 2 листи и има опция той да е пръв в т. нар. лидерски 25 МИР, а вече е сигурно, че Виденов ще води една от пловдивските.

Междувременно формацията на Николай Малинов “Възраждане на Отечеството” проведе своя конгрес в село Мрамор. “Ще настоявам в листите на челни позиции да са проф. Боян Дуранкев и доц. Валентин Вацев”, посочи Малинов.


Жан Виденов бе сред гостите на конгреса на партията на Николай Малинов “Възраждане на Отечеството” в софийското село Мрамор

Самият Малинов бе в Санкт Петербург, където е разговарял с Андрей Климов от партията на Владимир Путин “Единна Русия”, а формациите подготвят проект за междупартийно сътрудничество.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!