НФСБ и ВОЛЯ настояваме на всеки избирател да бъдат осигурени нова маска и комплект нови ръкавици - Патриотичната коалиция ще внесе предложението си пред ЦИК. Това съобщи пред Nova news лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че това е задължителна мярка, за да бъде осигурена безопасността на хората по време на вота на 4 април.

Разчетите сочат, че разходът ще е в рамките на 4 до 5 млн. лв. „Но с този разход ще предпазим хората – както тези, които гласуват, така и членовете на секционните избирателни комисии“, подчерта Симеонов.

НФСБ и ВОЛЯ се борим за патриотичния вот като стъпваме на това, което сме свършили, подчерта Валери Симеонов, който е водач на Патриотичната коалиция в Бургас. По думите му икономическият патриотизъм, който коалицията изповядва, минава през повишаване на доходите на хората и подкрепа на предприемчивия българин, на малкия и среден бизнес.

На въпрос на водещата дали биха управлявали с ГЕРБ Симеонов отговори: „Зависи от управленската програма и това дали ще се приемат нашите приоритети, а те са: повишаване размера на пенсиите, безплатни лекарства за ученици до 18 г. и хора над 65 г., създаване на конкурентна среда за малкия бизнес и продължаване на борбата с картелите и монополите, увеличаване на прага на регистрация на ДДС от 50 на 100 хил. лв. И всичко, което сме показали, че като обещаем – го вършим“, заключи лидерът на НФСБ.

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ отива на предстоящите избори с бюлетина № 24.