ГЕРБ направи намеци за това как е получен високият резултат на "Продължаваме промяната" на изборите, след като назначеното ръководство на ДКК е сключило договор за над 1,1 млн. лв. с адвокатската кантора на един от собствениците на "Сиела Норма" - фирмата, доставила машините за гласуването.

Това е вторият дублиращ договор, сключен от уволнената шефка на ДКК Ваня Караганева за една и съща услуга, този път с кантората "Георгиев, Тодоров и ко". Тази кантора, по думите на Георг Георгиев и Любомир Талев от ГЕРБ, е свързана с един от собствениците на "Сиела".

Квартетът Караганева, Кирил Петков и "Сиела", "не може в него да мине без главното действащо лице Румен Радев", заяви лидерът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев. Той напомни още по адрес на президента, че това е "човекът, който настоя за използването на машините" и за изключването на вота с хартиени бюлетини.

"В резултат на машинното гласуване "Продължаваме промяната" е първа политическа сила - кръгът е затворен", заключи Георгиев.

"Може би това дава отговор и на въпроса защо нито една агенция не можа да регистрира 10-те процента разлика", напомни той за прогнозните данни, според които ГЕРБ водеше пред ПП.

"Може би е нямало друга адвокатска кантора, която да обслужи ДКК", допълни още Георгиев.

"Дали промяната дефакто е подмяна, дали онова, което се превърна в политическа сензация, е било истина, или е било поредният политически фишек, който всички ние ще платим два пъти", продължи с въпросите политикът. И заключи: "Евентуално една услуга е залог да платим под масата за друга и за да произведем резултати, които в края на деня да ни удовлетворяват".