"БСП за България" показа ясно в 46-тия парламент, че е стабилна, предсказуема и прозрачна политическа формация. Бяхме тези, които искахме да водим преговорите пред камерите и не поставихме нито веднъж въпроса за постове.

Не поставихме и никакви условия априори преди да се договорим по политики. Ясно показахме на обществото, че можем да водим диалог." Това припомни на зрителите на България On Air водачът на листата на "БСП за България" в Хасково Владимир Маринов.
 
"Обществото очаква решения. Решения могат да вземат действащ парламент и редовно правителство. Служебният кабинет при цялото си желание и високите цели, които си поставя няма как да реализира тези намерения", посочи Владимир Маринов.
 
В предаването "Денят On Air" той коментира и решението на Конституционния съд по казуса "Кирил Петков": "Ясно е записано в декларациите, че при невярно попълнена информация се носи наказателна отговорност.

По-страшното е, че един министър е допуснал да направи това съвсем умишлено. Ако допуснем, че Румен Радев не е знаел, то Кирил Петков със сигурност е знаел." По неговите думи Петков не е излъгал само в тази декларация.