Продължават разговорите по коалиционното споразумение. Остава да се доуточнят последни аспекти, за да се изчистят всички политики и да се постигне съгласие между четирите партии. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ПГ на „БСП за България“ Вяра Емилова.

По думите на Емилова до късно снощи е имало разговори по уточняване на детайлите. Работата продължава и днес и когато е готово споразумението ще бъде представено и на Позитано '20.

"Така че за нас властта не е самоцел, но чрез властта ние можем да реализираме политиките, които сме обещали на българските граждани".

Вяра Емилова изрази надежда съвсем скоро коалиционното споразумение да стане факт. Преди БСП да го подпише окончателно е необходимо документът да бъде приет и от Националния съвет на партията.

Вяра Емилова заяви, че към момента не са водени преговори за състава на правителството, въпреки тиражираните информации в медиите. Потенциални кандидати за министри не са обсъждани и в рамките на БСП.

Все още социалистите не са дискутирали и идеята всяко министерство да се управлява от определена партия без представители на останалите коалиционни партньори.

Вяра Емилова сподели изказването си и във Фейсбук