Вчера мислех, че правителство скоро няма да има, от сутринта обаче атмосферата сякаш е друга. Искахме да стане по-добре пък то ще стане май както винаги. Явно ще се бабува на едно ново правителство.

Това заяви в ефира на Нова тв пиар експертът Доника Ризова.

„Сутринта слушах интервю на проф. Даниел Вълчев, който би бил перфектен премиер на едно експертно правителство“, смята Доника Ризова.

По думите й ни чака брак по сметка, а не по любов.

„Факт е, че всички говорят за настъпващата зима. Чакат ни тежки времена и внушенията са такива – национален консенсус, да загърбим различията и да няма разделителни линии. Никой не иска да влезем в спирала на избори, които ще помогнат само на една-две партии да вдигнат гласовете си, а други ще полетят стремглаво надолу“, каза още тя.

В студиото бе и политологът доц. д-р Стойчо Стойчев.

„Президентът, при изграждането на трудна коалиция, трябва да участва активно, поне по Конституция. Винаги съм казвал, че в българската политика всичко е възможно и всичко може да видим. Обикновено всичко е многопластово, а ние обикновените хора не ги знаем“, каза Стойчев.

„На предните преговори за правителство, Асен Василев слагаше отметки, сякаш играе на бинго в зала“, заяви политологът.

„Трябва партиите да се договорят за 2-3 неща и да не пипат останалите работи. Така може да имаме правителство. Важно е да има работещо мнозинство, без значение какво ще е правителството“, каза той.

По думите му в парламента в момента е тежестта на властта в България.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук