„Искам да поздравя мюсюлманите с Рамазана на първо място. Политическата криза ще се разреши с разум. Разум да оценим състоянието, в което се намира държавата.

Това заяви в ефира на БНТ Станислав Анастасов от ДПС.

"Важно е всеки да е отговорен“, подчерта още той.

По думите му ни трябва и диалог, но с нормален тон. „Важно е да се пресече обедняването на българските граждани и да се направи дълбока съдебна реформа“, добави Анастасов

„ДПС като либерална партия и предвидим партньор може да бъде партньор с всеки, за който законите и предвидимостта са ценност“, смята той.

Според него част от причините за инфлацията в страната се коренят и в национални грешки. По думите му обаче сега не трябва никой да сочи друг с пръст, а да се направят анализи и да има диалог, за да се върви напред.

„Няма по-добро лечение на инфлацията от инвестициите. Трябва да започнем да използваме европейски пари за растеж на България. Трябва да се засили свободната конкуренция“, подчерта още Анастасов.

„Категорично трябва да продължим да даваме оръжие на Украйна, защото ние все пак сме член на ЕС“, заяви той.

„Темата има и още един аспект – това е една война. Важно е за нас, когато навлизаме в детайлите, държавата да има единна позиция. Това не трябва да бъде употребявано предизборно“, каза кандидатът за депутат.

Според него трябва да видим как да имаме максимално силна единна позиция.

По думите му ДПС няма проблем за сътрудничество с когото и да е, стига да има консенсус по политики.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук