Всички са преуморени. Предстои поредното състезание, което може да покаже, че ще има още един маратон. Това коментира социологът Андрей Райчев пред bTV.

"Наблюдаваме страх от електората. Извън умората и преумората текат много важни процеси. Ще започна от едно изказване на Иван Костов, на който никой не обърна внимание. Каза нещо много страшно - "Аз гласувам за последен път за тях". Той твърди, че те изневеряват на дясното и вкарват леви функции. Насочвам го като свой свидетел. Това означава, че левицата до такава степен е умряла, че поема функциите да прехарчва и да защитава пенсионерите", заяви той. 

Според него левицата има упаднала функция и ако две левици влязат в парламента тази криза щяла да свърши. 

"Румен Петков и Татяна Дончева са не просто врагове, те говорят ужасни неща един за друг. Те се съюзяват, защото БСП загива", обясни още Райчев. 

 "Единият фактор са икономиката и енергетиката, по които да се вземат мерки. Другият е войната. Трябва да спрем да се делим на русофили и русофоби, да се забрани вътрешно и България да заема позиция. Наблюдаваме едно не дърляне между Русия и САЩ, а между Китай и САЩ чрез Русия. Русия може да се превърне във Виетнам и ние сме просто фронтова държава. Ще заприличаме на Ливан. Твърде близко сме до войната и може да го отнесем", каза още социологът. 

"Трябва да направим политика, която да не обижда никого, но да е българска политика. От тая война може да стане голяма беля"

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук