Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо, докато отива към урната, за да упражни правото си на глас. Той попита хората, които срещна, дали вече са гласували и констатира, че е леко хладно.

В самата секция Борисов поздрави служителите от СИК и гласуващите.

Лидерът на ГЕРБ избра да гласува с хартиена бюлетина, както в целия демократичен свят, обясни той.

За кой гласувах ли, то по-трудно ще е утре и други ден при тази чудовищна инфлация с тези повишаващи се цени", посочи Борисов.

Очаквам по-висока избирателна активност. Това е единственият начин да покажем на политиците", каза Борисов.

"Ако искаме да си извършим един самоубийствен атентат като народ, ще идем на 6 и 7 избори", заяви той.

"Гласувах както целия демократичен свят. Все повече и служебното правителство се задъхва. Не знам април месец, ако не се приеме бюджет, как може да продължим с удължаване на бюджета. Ако няма бюджет, ще фалираме държавата", коментира бившият премиер. Около него по традиция се навърташе и районния кмет на Банкя Рангел Марков с типичната си подмазваческа усмивка. Наоколо бодро подтичваха и няколко бивши народни представители и кандидати за власт, които се оглеждаха към камерите, за да попаднат в кадър и да ги покажат в новините.

Борисов заговори и за евентуални коалиции след изборите.

"Аз винаги съм демонстрирал компромиси. Колко голям компромис ще направя зависи от резултатите. Бих управлявал, отчитайки българите, които са гласували за всяка една формация. Надявам се с мъдрост, с опита, който имам, да убеждавам колегите, въпреки че сега изглеждаме, че сме сами срещу всички.

Не се ли състави първо здрава коалиция, не може да се говори за приоритети, защото всеки ще дърпа към себе си", предупреди той.

"Дори вашата колежка Цветанка Ризова се изпусна и каза в този хаос, нестабилност. Аз цитирам нея. Ако е много малка разликата, в чиято и да е полза, че трябва да намерим изход от кризата", каза още той.

"Ние, ако не можем да заличаваме линии и да направим мнозинство, хората какво да кажат. Аз не искам да поставям хората пред изпитание. Ако имаме ум, ще направим нещо за държавата. Ако не, Радев ще продължи да управлява. Ние ще му търсим кусури, а той ще каже: "Вие като сте импотентни и не може да съставите правителство, това е". И всичко ще приключи", каза още Борисов.

"Ще завърша с радио Ереван: Попитали радиото: Кога България ще стане по-добре?, то отговорило: Вече бяхте.". Видяхме 2 години как беше при Промяната, така че днес е време за избор", каза още Борисов.

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук