Гост в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ беше Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ и кандидат за народен представител за 3 МИР Варна и 25 МИР София. 

В предаването беше коментирана актуалната тема от изминалата седмица и поредното намерение на столичните общински съветници да издействат преместването на Паметника на Съветската армия.

Журналистът зададе следния провокативен въпрос по темата: Сега през седмицата помогнаха ли ви столичните общински съветници, събраха ли, втвърдиха ли електората, който е против падането на Паметника тук близо до нас?

„Не мисля, че нещо са помогнали освен това да помогнат да се начертае още една дълбока разделителна линия вътре в българското общество – нещо, от което България няма нужда. И заради това ние казахме ясно и категорично, че подобни опити за възраждане на фашизма в България всъщност обслужват само и единствено чужди външни политически интереси, които искат българското общество да бъде разделено.

Паметникът на Съветската армия няма да бъде преместен, няма да бъде бутнат, няма да бъде махнат, най-малкото защото това намерение среща огромното неодобрение на голямата част от българското общество. Разбира се, има хора, които искат обратното, но в крайна сметка винаги в демокрацията решава мнозинството, а не малцинството. А мнозинството не е на мнението на Столичния фашистки съвет.“ отговори на въпроса Костадинов – председател на „Възраждане“ и кандидат за народен представител във Варна и в лидерския 25 район в София. 

Костадинов коментира още и това, че с държавите, с които имаме обща история, имаме договор за опазване на паметниците им на наша територия, както и те имат ангажимент към нас да опазват нашите. Той добави още, че това са двустранни отношения. Коментира и факта, че двустранните отношения между България и Русия в последните години са не на точката на замръзване, а под нея дори.

„И точно заради това, ние от „Възраждане“ заявихме неколкократно, че всичко това, което се случва с Паметника на Съветската армия е една провокация, която е външна провокация, чрез местни, както се казва, петоколонници на американското посолство.  Разбира се, която има за цел за пореден път да раздели българското общество и  да настърви една част от българите срещу друга част от българите, да ни накарат за пореден път да бъдем разделени и отслабени.

На това нещо трябва да се сложи край и тези външни провокации трябва да бъдат прекратени. Между другото ние поставихме въпроса защо службите не разследват човека, който разби този паметник. Много е странно, че първата мисъл на един емигрант, който се прибира  в България  е да отиде с чук да натроши паметник.“ , каза още Костадинов в ефира на БНТ.

Той припомни, че тази  провокация доведе и до други провокации от този род.

„Във Варна на 3-ти март, на връх националния ни празник беше поруган най-стария паметник в града– Паметника на Граф Игнатиев, наричан Графът на българите, човекът, автор на Санстефанския договор. Този паметник беше осквернен, беше залят с бяла боя от един активист на Доносническа България, който след това счупи с чук една паметна черна гранитна плоча, на която беше изобразена Санстефанска България. Тоест той натроши с чук символа на българския национален идеал.

Ако се състави правителство след изборите, то ще бъде съставено, защото вие виждате, че има голям натиск отвън да се съберат несъбираемите съставки – тоест ГЕРБ от една страна и Продължаваме промяната  и Доносническа България  от другата страна, които не могат да се понасят органически, но се натискат, за да бъдат коалирани с една единствена цел – българското правителство вече „легитимно“ да изпрати контингент в Украйна. 

Всяко едно подаване на глас за създаване на такова правителство всъщност вкарва България във война. Политическата организация в момента, която може да защити мира и сигурността в нашата държава, единството на българското общество, колкото и да е разпокъсано, колкото и да е фрагментирано то, е „Възраждане“. Това е истината.“, добави още Костадинов – председател на „Възраждане“ и кандидат за народен представител за 3 МИР – Варна и 25 МИР София.

В края на разговора той се обърна към българските граждани с призив да изберат свободата.

Цялото участие на Костадин Костадинов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" може да видите ТУК

Българските граждани могат да дадат доверието си за Костадин Костадинов  с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук