Жители на плевенското село Буковлък, което неведнъж се е прочувало заради проблеми с вота и купуването на гласове, се оплакаха във Фейсбук, че са били агитирани от Кирил Петков, водача на листата на коалицията "Продължаваме промяната" (ПП)-"Демократична България" (ДБ) в Плевен Радостин Василев и негови приближени.

От видео, разпространено в социалната мрежа, става ясно, че представителите на "Промяната" са посетили Буковлък, за да раздават от станалите нарицателни празни агитационни торбички, но опитите им да разговарят с хората са ударили на камък, уточнява pleven.utre.bg.

"Господинът кара кола за 200 000 лева. Ако я продаде, ще оправи улиците на селото", казва на Кирил Петков един от местните жители, сочейки Радостин Василев.

Следва размяна на реплики, като в спора се намесва и неговият довереник Венцислав Петков. Бившият министър-председател пък продължава да прави отчаяни опити да агитира местните.

Нито Кирил Петков, нито Радостин Василев споменават на официалните си профили във Фейсбук нещо за визитата в Буковлък.

Същевременно юристът, отцепил се от партията на Слави Трифонов, а впоследствие присъединил се към "Промяната", е публикувал кратко видео, от което става ясно, че е посрещнал Кирил Петков с тъпан и гайди в центъра на Плевен.

Въпреки, че на кадрите се виждат едва 10-15 души от листата на ПП/ДБ, сред които личният му пиар Кирил Веселински, доверениците му Венцислав Петков и Деян Петков, както и представителят на РИК Александър Станев, Василев твърди, че пристигането на Петков в Плевен е предизвикало "еуфория".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук