Пусти улици в пловдивския квартал Столипиново. В ОУ „Димчо Дебелянов“ е ОбУ„Пенчо Славвейков“, където има по няколко секции, почти няма гласоподаватели. Вотът върви вяло и мудно, а в дворовете на школата деца играят футбол.

След като МВР последните дни проведе редица акции и арестува в страната 114 души до вчера, днес муха да бръмне, ще се чуе, коментира пред репортера на Аслан Мехмедов, който живее в близост до едно от училищата в квартала.

Той каза, че при него лично никой не е ходил и не го е карал да гласува за определена партия и за пари. Беше тя някога, сега хората не искат да гласуват, защото вече не вярват на никого, лъгани сме много, няма оправия, каза още възрастния мъж. 


От секционните комисии в квартала се надяват в късния следобед вотът да се вдигне, местното население обаче е скептично настроено. Предпочита да си стои у дома и да си върши къщната работа, вместо да отиде и да упражни правото си на глас. В Столипиново тези, които все пак гласуват, основно го правят с хартиена бюлетина.


От 16-ти РИК Пловдив град коментираха пред БЛИЦ, че до момента няма сигнали за нарушения в изборния ден и вотът протича спокойно. Има, обаче, повредени машини и в някои секции се гласува само с хартиени бюлетини.

Пазарите в квартала също са празни и на всяка улица има полиция и жандармерия.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук