Ваня Григорова ще атакува парламента с коалиция, която носи името „Солидарна България“. Така се казва дискусионната мрежа, създадена от синдикалистката, която за една бройка не би на кметските избори в София.

Сигурна партньорка на Григорова в лявата коалиция е Мая Манолова, твърди „Марица“.

Любопитното е, че бившата депутатка от БСП и „Изправи се! Мутри вън“ също беше на косъм да стане кмет на столицата, но в битка с Йорданка Фандъкова преди 5 години.

Като автори в мрежата „Солидарна България“ личат евродепутатът Иво Христов, журналистът Галя Горанова, социологът Чавдар Найденов и друг известен журналист - Калин Първанов, с когото Ваня живее на семейни начала.

Но в интерес на истината в сайта липсва активност от миналата година и не е ясно дали някой от хората там ще попадне в листите на Григорова. 

Сигурно е, че Ваня и Мая ще подадат ръка на всички леви формации извън БСП. Двете са в изключително обтегнати отношения с Корнелия Нинова, лидер на столетницата.

Източник намекна, че листите по страната ще бъдат пълни с млади и сравнително неизвестни лица. Ще се разчита на популярността на лидерите, както „Промяната“ успя да направи фурор през есента на 2021 година.

Все пак не е изключено да попаднат и популярни социалисти, отлъчени от БСП, като евродепутатите Иво Христов, Петър Витанов, Елена Йончева.