Велизар Енчев и Стефан Тафров си скочиха сериозно в ефира на bTV по време на традиционния политически дебат. Причината за разгорещената размяна на словесни плесници бе войната в Украйна и ходовете на страните в нея.

Това е тема, по която сега г-н Енчев ще избухне жестоко, така хвърли ръкавицата за словесните нападки Ангел Джамбазки. И последва очакваното.

"Не, няма да избухна. От тримата представители на дясното в момента, ни предлагат да поемем пътя на войната, вместо да водим преговори. Предлагат ни война!, заяви видимо разгневен Велизар Енчев. И бе моментално контриран от Стефан Тафров:

"САЩ нападнаха ли съседна страна?! Русия нападна съседна страна!

"Софлирахте на Колин Пауъл с фалшива епруветка и той преди три години го потвърди. Войната започна заради агресията на НАТО", отвърна Енчев, след което двамата започнаха да говорят един върху друг на висок тон, който принуди водещите Цънцарова и Златимир Йочев да се хванат за главата, молейки гостите си постоянно да се успокоят.

Това обаче така и не последва.

"Агресивната дезинформация е много опасна! Що се касае до санкциите, те не са срещу руския народ, а срещу руските политици и олигарси. Санкциите имат своята роля, имат за цел да накарат Русия да седне на масата за преговори, а не за да провокираме война", добави още Тафров.

"Европейската политика беше беззъба и неадекватна! Агресорът в тази война е ясeн. Но нека си дадем сметка преди това кой разруши Афганистан, Сирия", побърза да поясни още веднъж и Ангел Джамбазки.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!