Политиците не чуват гражданите устойчиво. Чуват само собствените си партийни ядра. Това заяви политологът Любомир Стефанов пред БНР.

Той не изключва възможността след вота да са лансира идеята за експертно правителство.

Стефанов отбеляза, че политизацията на българското общество спада драматично. Вдъхновението отсъства. Мълчанието с тази избирателна активност е оглушително към всички, поясни той.

По думите му следващия път българинът може наказателно и ексцентрично да си намери някой гръмоотвод, който да пусне късо напрежение в цялата система, за да рестартира нормалността и да стресне взаимоотношенията в системата.

Политологът посочи, че гръмоотвод винаги има. Това е нормален оздравителен демократичен процес, добави той.

Според него има вероятност ПП-ДБ да последват съдбата на Атака. Стефанов смята, че оставката на Христо Иванов като председател на Да, България е вид политически детокс.

Припомняме, че на 9 юни у нас се проведоха избори за Народно събрание и членове на Европейски парламент. В рамктие на три години това бе шестият парламентарен вот. ГЕРБ-СДС спечели изборите. В Народното събрание влязоха седем партии, като изненадата бе партия "Величие". Изброрите бяха белязани и от изключително ниска избирателна активност.