Ниската избирателна активност, на която сме свидетели и на тези предсрочни избори, показва, че кризата се е преместила вече в обществото и не обхваща само партийните елити, партиите и политическата система. Това заяви политологът Цветанка Андреева, цитирана от БГНЕС.

Според нея апатията и протестът, възникнали в резултат на разделението на обществото през последните година-две, са се натрупали в обществото.

„Това е една социално-политическа бомба, която се оформя във висок процент хора, отказали да гласуват и да участват в политическите процеси. Тази бомба се отлага във времето и ще избухне при едни следващи предсрочни избори, особено ако политиците не съставят правителство и си позволят да ни заведат отново на избори след около три месеца“, предупреди Цветанка Андреева.

Тя призова политиците да се вслушат в обществото. Всички допитвания регистрират, че то желае стабилност и кабинет.

„Не може да има стабилно правителство, което няма ясна идеология и визия за развитието на България, а само да го кара на ПР и политическа реклама. Трябва да има действащ парламент и правителство, политиците трябва да са адекватни на кризата, която не е само икономическа, но и геополитическа“, подчерта Цветанка Андреева. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук