ГЕРБ водят пред "Продължаваме промяната" (ПП), а ДПС и "Възраждане" ще се броят за третото място на следващите предсрочни избори. Това прогнозират от агенция "Тренд" в последното си проучване, цитирано от "Дойче Веле".

ГЕРБ биха спечелили парламентарните избори, ако те се провеждаха днес. Това става ясно от последното проучване на агенция "Тренд", публикувано на 1 септември. Партията на Бойко Борисов получава 24,4% подкрепа сред гласоподавателите - ръст с 0,8% от юли насам. Втори са от "Продължаваме промяната" (19,6%), при които обаче се отбелязва спад.

Битка за третото място се очертава между ДПС (10,6%) и "Възраждане" (10,3%). В следващия парламент ще попаднат още БСП (8,6%) и "Демократична България" (ДБ) (7,3%). На кантар са "Български възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев (4,5%) и "Има такъв народ" (ИТН) на Слави Трифонов (3,9%).

61% от анкетираните смятат, че "на всяка цена трябва да бъде създадено редовно правителство" след изборите. Едва 32% пък одобряват работата на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Предизборната кампания започва официално на 2 септември.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук