Еднакви благодарности към Минеков пълнят страницата на министерството на културата, видя БЛИЦ на електронната страница на институцията.

Човек може да си помисли, че са поръчани от самия Минеков на подчинените му културни институти и може би няма да е далече от истината.

Говори се, че от близкото обкръжение на министъра са се обаждали на директори на държавни културни институти да им искат писмени благодарности.

Припомняме, че в края на миналата година Минеков се забърка в грандиозен скандал като се намеси недопустимо в работата на Народния театър. Наложи се самият президент Румен Радев да се срещне с актьорите от първата ни сцена, които му написаха отворено писмо и да ги увери, че ако Минеков още веднъж ги обиди, няма да е повече министър.

Минеков , вместо да се извини на Народния театър, явно е решил да си измие образа като се самопохвали с написани като под индиго благодарности от други свои подчинени.

Истината, обаче няма как да бъде преиначена. А за Минеков ще остане "удоволствието" да си ръкопляска сам пред огледалото...