Зрелищна катастрофа стана малко след 13 часа днес на бургаския бул. „Янко Комитов“. Лек автомобил Шкода е помел патрулка на Второ РУ.

По първоначални данни шкодата се е движела по булеварда в посока КАТ, а патрулката в посока центъра, съобщава "Флагман". 

Свидетели разказаха, че патрулката е предприела обратен завой на кръстовището, като в този момент е светел зелен светофар за шкодата. След сблъсъка с полицейската кола чешкото возило се е забило в светофара по платното в посока КАТ.

Полицейският автомобил е бил с включени светлинни и звукови сигнали.Щетите и по двете коли са сериозни, но за щастие няма пострадали.  

Двамата служители на Второ РУ от катастрофата са били с включени светлинни и звукови сигнали. Те са бързали да се отзоват за съдействие при арест  на криминално лице, задържано от техен колега.


 
В резултат на високия адреналин, е ударен правомерно движещият по улицата, идващ от ул. „Даме Груев“ в посока КАТ автомобил – Шкода, с бургаска регистрация. Полицейският Great wall е предприел ляв завой от забранено място.

"Въпреки че са били с включени светлини и сигнали, предприетата маневра не е била правилна, тъй като не е имало достатъчно време да реагират останалите участници в движението", се казва в прессъобщение от ОДМВР-Бургас.Полицейският автомобил е ударен в предната дясна половина. Патрулката е била управлявана от полицай-жена, на патрулно постова служба, която заедно с другия водач от шкодата, са тествани за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел отрицателна проба.

Жената е една от най-сърцатите полицайки сред колежките й от ОДМВР.

Съставен й е акт за нарушаване на ЗДвП.

В закона ясно е посочено, че служебният автомобил има право да премине на червен светофар, когато се отзовава на сигнал, но безопасно, а в случая полицаите не  успели да я осигурят и са допуснали ПТП с абсолютно нищо неподозиращ гражданин, уточняват от Пресцентъра.

Щетите ще бъдат поети от двустранен протокол.