Сериозна катастрофа в отсечката Приморско-река Ропотамо задръсти изхода на стотици летовници, които днес ударно се прибират по родните места в последния, очевидно, ден от сезона, сигнализират очевидци, пише Флагман.

Движението се отбива през Ясна поляна и Веселие в посока Бургас и оттам за АМ „Тракия“. 
 

Ако не сте тръгнали от своите почивни бази все още, за предпочитане е да останете в някое заведение, докато се нормализира трафикът. 
Няма данни какво точно се е случило в участъка, за който се съобщава, вероятно става въпрос за онези фатални 500 м преди левия завой на реката, където ограничението пада от 90 км/ч до 20 км/ч, но рядко се спазва. Известно е като отсечката „Стависки“, където спортистът отне човешки живот и прати завинаги в будна кома младо момиче.

Това е втората тапа, вече много голяма, заради неспазване на елементарни правила, когато става въпрос за голям пътникопоток. Два часа по-рано верижна катастрофа на изхода на Созопол към главния път за Бургас затапи движението.
 


Десетки автомобили се озоваха в капан. Инцидентът е станал малко след 10 ч. Ударили са се три коли, по които има огромни материални щети, за пострадали не се съобщава.
 
Катастрофата обаче сериозно затрудни и без това интензивното движение. Днес е последният ден от дългия уикенд и хиляди почиващи по морето се прибират по родните места. Голяма част от тях са решили да тръгнат преди обед, за да избегнат големия трафик, който се очаква следобед. Така обаче попаднаха в задръстването.