Тежка катастрофа е станала на пътя от Враца за Оряхово. На една от отбивките, които водят към близкото село Мраморен, са се размазали в зверски удар два леки автомобила.

Врачанско „Пежо 407“ е пътувало към областния град, когато срещу него излязло друго „Пежо 1007“ с италианска регистрация. При челния сблъсък са пострадали четирима полицаи, които се връщали от занятие в крайдунавския град, и жена и дете от втория автомобил. 4 линейки закараха в болница униформените и жената с детето.

По първоначална информация жената е шофирала едното „Пежо“, което излязло на главния път от Мраморен. Водачката погледнала наляво и тръгнала вдясно към Оряхово, без да види идващата насреща кола. Ударът е бил толкова силен, че и на двата автомобила са се отворили всички еърбеци.

Полицаят, който е шофирал едната кола разказа, че е изпреварвал  с около 80 км. микробус в участък, в който това е разрешено. По време на маневрата изведнъж пред него се появило другото „Пежо“ и сблъсъкът бил неизбежен. От удара колата с полицаите се завъртяла, помела е мантинелата и се е спряла на около 30 метра. Униформеният шофьор е проверен с дрегер, като пробата е отрицателна. Жената не е проверена по здравословни причини.

На мястото на катастрофата пристигна цялото ръководство на областната дирекция на полицията. Лентата за движение в посока Оряхово и Козлодуй е напълно блокирана от смазаните коли и полицейски автомобили.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: BulNews.bg