Пиян възрастен бургазлия предизвикал катастрофата на входа на Бургас, която вчера затапи пътя от Созопол. Това съобщава Флагман.БГ.

62-годишният мъж се качил зад волана на Хюндай Гец-а си след тежък запой и вероятно заради това не съобразил скоростта, с която се движел и се натресъл в автомобила пред него – БМВ 316, управлявано от 39-годишен бургазлия.

Това предизвикало верижна катастрофа, тъй като от удара немското возило буквално отскочило и се блъснало ремаркето на Мицубиши Паджеро.

От удара Хюндаят, който бил с газова уредба, се запалил. Той е изгорял напълно, като пламъците са нанесли материални щети върху няколко други автомобила на пътя, както и върху три звена от мантинелата и три крайпътни колчета.

Двама са пострадалите при инцидента, който вчера затапи за дълго пътя Созопол - Бургас.


Пияният водач на Хюндая е с фрактура на дясната бедрена кост, настанен за лечение в отделението по ортопедия на УМБАЛ-Бургас. Тестван е с дрегер, като апаратът отчел фрапиращите за времето на катастрофата 2.20 промила – количество, равняващо се на 4 големи твърдо.

Шофьорът на БМВ-то е получил сътресение на мозъка след удара. Той е настанен в отделението по неврохирургия без опасност за живота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!