Баща и 2-годишното му дете са загинали при тежката катастрофа на пътя Долни Дъбник – град Искър. Това съобщиха от ОДМВР - Плевен.

Тежката катастрофа е станала днес към 13.15 часа. Ударили са се два леки автомобила - „Фолксваген“ и „Хонда“. На местопроизшествието незабавно са изпратени полицейски служители и автоексперт. Екип на РДБПЗН – Плевен е оказал съдействие за изваждане на пострадалите от огънатите ламарини. При инцидента на място са загинали водачът на Фолксваген-а – 21-годишен и момиченце на 2 години, и двамата от град Искър. Тяхната спътничка – 27-годишна (от град Искър), е настанена за лечение в Плевенска болница в тежко здравословно състояние.

В автомобил „Хонда“ са пътували две жени и момченце на 6 месеца, и тримата от село Галиче. След инцидента са транспортирани в ЦСМП – Плевен. 40-годишната водачка на автомобила има травми и фрактури, а другата пътничка – 21 годишна, е с леки наранявания. Момченцето има травми в областта на рамото.

На място огледите продължават. Променена е организацията на движението като моторните превозни средства се движат по маршрут Долни Дъбник, село Горни Дъбник през село Писарово за град Искър. Уведомена е Прокуратурата.