Да не раздаваме предварително присъди. Това каза на излизане от ареста лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Той бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв.

„На снимките се вижда моята кола, застанала фронтално на пътя. Истината обаче е, че ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да бъде ударена от ляво, защото завивам наляво. Всички с очите си трябва да сте видели, че от ляво тази кола е непокътната. Тя е ударена фронтално, което означава, че вече съм в дясното платно и  от удара колата се измества и застава фронтално, че даже леко в посока Гърция”, обясни той пред bTV.„Съпругата ми е говорила и с бабата и с дядото на починалото бебе. Искала е съболезнования, предложила им е да участва и на погребението. Разбираме болката и страданията на тези хора”, каза още Местан.

Както БЛИЦ съобщи, с постановление на разследващ орган, Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.343, ал.1, б. “в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на чл.35  и чл.47 от Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ