Инцидентът е станал към 12 и 15. 10 минути след това пристигат медицински екипи - 7 линейки и два специални автомобила - 26 души медицински персонал, полицаи, жандармерия. 11 са ранени, двама тежко, двама средно и 7 с леки.

Това заяви в ефира на Нова тв консула ни в Одрин Борислав Димитров. 

"Направени са прегледи в държавните болници Къркларели, и в градовете Баба Ески и Люле Бургас. От ранените и пътуващите има двама български граждани. Единия е с леки наранявания. Прегледан е в Къркларели. Направен е ядрено-магнитен резонанс. За другия нямаме информация да е наранен и настанен в болница", каза още Димитров. 

Не мога да потвърдя информацията за пострадало дете, добави той. 

"Пострадалите не са влезнали контакт с нас. Поддържаме контакт с областната администрация. От нас не е искано никакво съдействие към момента", уточни Димитров, на въпроса, дали някой го е потърсил за съдействие. 

"Причините и версиите за катастрофата в момента се разследват. Съобщава се, че шофьорът е изгубил управление върху автобуса, той се удря в крайпътна табела и се преобръща. В участъка е валяло лек дъжд, но не виждам как това може да повлияе на пътната обстановка", каза Димитров, коментирайки възможните причини за инцидента. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук