ТИР се обърна на главен път Е-79 между Враца и Монтана. Инцидентът е от преди минути малко преди железния мост, уточнява BulNews.

Грузинският ТИР „Скания“ е пътувал от Враца към Монтана, когато водачът изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещното и машината се обърнала. Вследствие на катастрофата са блокирани и четирите ленти, и двете посоки, на международния път.

Свидетели на тежкото произшествие подали сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнали две пожарни, линейка и два полицейски екипа.

Шофьорът е изваден от тежкотоварната машина в адекватно състояние с помощта на огнеборците. Медиците му оказаха първа помощ в линейката, а след това с включена сигнализация го транспортираха във врачанската болница за допълнителни прегледи.

ТИР-ът е превозвал малки болтове, които са се разпилели по целия път и преминаването е невъзможно, тъй като могат да спукат гумите на движещите се автомобили.  

Тепърва ще бъдат извикани поне два големи крана, които да повдигнат и преместят тежкотоварната машина. Това означава, че през следващите 4-5 часа Е-79 между Враца и Монтана ще бъде затворен.

Пътуващите трябва да се заредят с търпение, тъй като вече са се образували километрични опашки, като през следващите часове те ще се увеличат.

"Движението се осъществява по следния обходен маршрут: Враца – Криводол – Краводер – път I-1 и обратно", уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!