За трагичния инцидент с разбилия се в Северна Македония самолет, в който загинаха бизнесменът Георги Бошнаков и семейството му, вече е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов, съобщиха от МВнР.


Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.​

Пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност. Това каза за Нова тв директорът на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев.  

Ужас! Семейство българи с две деца е загинало в самолета, разбил се на връх Солунска Глава (СНИМКИ) 

На всички малки самолети и най-малкото подухване оказва влияние. Може би това е причината, но към момента все още нищо не можем да кажем. Цялото досие ще бъде прегледано утре”, каза той.

Обявиха официално най-страшната новина след самолетната катастрофа (СНИМКИ) 

Българският експерт по самолетни катастрофи Христо Христов ще се включи в разследването на трагедията. Той обясни, че при подобни инциденти се разследва подготовката на пилота, метеорологичната обстановка, техническата изправност на самолета и здравословното състояние.

„Според информацията, която имам, времето е било много неподходящо за този полет. Той е по правата на визуалните полети, което е създало проблем за заобикаляне на облачна маса и това е довело до събитието. Самолетите от този клас нямат черни кутии”, каза още Христов.

БЛИЦ припомня, че малък самолет, пътуващ от Охрид за София, се разби във вторник следобяд. На борда на машината е имало четирима български граждани. Телата им вече са намерени, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна служба.

Загинали са мъж, жена и две деца. Намират останките на разбилия се самолет на 35 километра от Скопие в труднодостъпна местност.

Разбра се кой e загиналият заедно със семейството си при авиокатастрофата край Скопие! 

По информация на местната ТВ24 той е бил с германски регистрационни табели.  

Вече е ясна и самоличността на загиналите. Това са бизнесменът Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им дечица Биляна и Гергана.


Трагедията е огромна! Семейството българи, загинали при авиокатастрофата, били много щастливи, вижте ги (СНИМКИ) 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!