Пиян румънец с влекач и прикачено ремарке се вряза челно в товарен автомобил след непреценено изпреварване в Ришкия проход, предаде "Флагман".

Инцидентът се е случил около 8:30 ч. на км 73+580, след крива с надлъжен наклон. 62-годишният водач, родом от Гюргево, Румъния, пътувал за Бургас, където трябвало да разтовари ремаркето на влекача. 

Пред него се движел друг товарен автомобил, чийто шофьор изглежда е карал по-бавно, отколкото на пияния румънец му се искало. Гюргевският тираджия предприел изпреварване, но не преценил нито разстоянието, нито времето, нито факта, че в насрещното има друг автомобил и ... се врязъл челно в Ивеко 35, в който имало двама мъже на 44 и 39 г. от София.

На място е пристигнал екип на полицията, който веднага тествал виновния за катастрофата румънец. Дрегерът отчел 2.07 промила, като часът бил едва 8:30 сутринта.

По чудо инцидентът се размина без жертви и дори няма сериозно пострадали след тежкия сблъсък. Леко ранени са двамата софиянци в блъснатото от ТИР-а Ивеко.

Те са откарани в УМБАЛ-Бургас за преглед – 44-годишният шофьор има контузия на главата и натъртване на левия крак, докато неговият спътник – натъртване на десния крак. Двамата са освободени за домашно лечение.