Адската касапница с четири трупа в Белгун е като зловещо дежавю за хората от селото. Преди 4-5 години братът на 36-годишния Антон Ангелов, който предизвика тежкото произшествие, е окървавил селото по подобен начин, разказаха пред репортер на БЛИЦ жители на Белгун, които са потресени от разигралата се в понеделник трагедия.

По думите им, мъжът е шофирал в селото с висока скорост и се е забил в дърво. От зверския удар са загинали всички пътници в колата – петима души, сред които и шофьорът.

Всички жертви в автомобила ковчег са били роднини.Междувременно от прокуратурата съобщиха, че Окръжната прокуратура в Добрич е започнала досъдебно производство по тежкото пътнотранспортно произшествие. Производството се води по член 343, ал. 3, буква „б“ от НК.  

Сред загиналите са две братчета – на една и на 12 години, тяхната майка, която е на 40 години, и 41-годишен мъж, които са били на тротоара в центъра на селото, когато ги помита автомобил „Форд Фокус“.

Пострадалите са трима. В тежко състояние е 8-годишното братче на загиналите деца. То е настанено с фрактура на челюстта и травма на белия дроб във варненската болница „Света Анна“ още снощи. В ортопедията на МБАЛ в Добрич е 58-годишен мъж с фрактура на ключица и шиен прешлен.

В тежко състояние в реанимацията на добричката болница е и водачът на автомобила, причинил пътнотранспортното произшествие. На 36-годишния Антон А. е била извършена операция заради черепно-мозъчната травма, получена при катастрофата.
Все още съществува опасност за живота както на 8-годишното дете, така и на самия пострадал водач.

Опровергана е лансираната версия за инцидента от свидетел, че е имало гонка между два автомобила.

В късния следобед Антон А. се качил на форда и с висока скорост отишъл до село Септемврийци, което се намира на 3 км от село Белгун. Малко по-късно той се върнал в селото, като по пътя изпреварил с висока скорост друг автомобил.

В центъра на село Белгун той изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещното лента и преминал през тротоара. Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се ударил в дърво. От удара колата се преобърнала по таван.

36-годишният Антон А. е правоспособен водач от седем години. До момента няма нарушения като водач, показва справка на „Пътна полиция. Взета му е проба за алкохол и наркотици. 

Работата по разследването на тежкия пътен инцидент продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ