Лекари от УМБАЛ „Света Анна” се борят за живота на мъжа, ударил се с колата си челно в стълб на столичното "Цариградско шосе".

Както БЛИЦ съобщи, инцидентът стана в понеделник в час пик. Пострадалият е в реанимацията на лечебното заведение в критично състояние.

В момента е поставен в изкуствена кома. Това каза неговата дъщеря. Тя моли за помощ в социалната мрежа.

Момичето призовава, който има възможност да дари кръв за баща ѝ. Той се намира в Окръжна болница.

Ето какво написа момичето:

„Хора пиша това за да ми помогнете.

Вчера в София на спирка хотел Плиска баща ми е катастрофирал с колата. Колата го е смачкала. 4 операции са му правили в окръжна болница цели 9 часа. В момента е в изкуствена кома за да не го боли след 3 месеца ще се събуди. Моля ви за спешна помощ да му се даде кръв. Кръвната група е без значение важното е количеството кръв, което е загубил да се възстанови.

Моля пишете ми за подробности. Човек, който дава кръв е задължително да е под 60 годишна възраст и да е здрав да няма някаква болест и да не пие никакви лекарства. Задължително здрав човек със здрава и чиста кръв. МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ!“

Д-р Евгени Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология на „Св. Анна” обясни, че повечето от костите му от кръста надолу са с множество фрактури – на таза, бедрата, коленете и стъпалата. През изминалата нощ коремните хирурзи са се борили с тежки кръвоизливи в коремната област на 47-годишния мъж, а имат съмнения и за наранени вътрешни органи.

С него е пътувала 29-годишна жена, която вече е стабилизирана, но все още е в реанимация и с опасност за живота. Тя е с тежка гръдно-коремна травма.

Междувременно стана ясно, че взетата проба на водача не е показала наличие на алкохол в кръвта му.

По информация на NOVA през 2019 година мъжът е хванат да шофира след употреба на наркотици. Софийският районен съд отнема книжката му за 6 месеца. Водачът получава и условна присъда от 3 месеца лишаване за свобода. Ако сега пробата му за наркотици излезе положителна, 47-годишният шофьор ще трябва да изтърпи наказанието си от 2019 година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук