Появиха се първи кадри от тежката катастрофа с турски ТИР, станала в района на "Траянови врата" в посока Бургас в неделя. На кадрите се вижда как тежкотоварната машина се е настанила между двете скоростни отсечки на аутобана.

Вече са предприети дейности с тежка техника за изтеглянето на ТИР а от магистралата, съобщиха от полицията за БЛИЦ.

БЛИЦ припомня, че катастрофата е станала на около 57-58 км. в платното в посока Бургас, съобщиха за БЛИЦ от полицията в Пазарджик.

Кошмар без край: Първа версия и кървави детайли от ужаса на "Тракия"

Част от ТИР-а преминала през мантинелата и се намира в изпреварващата лента в посока София, а другата част на ТИР-а - в изпреварващата лента в посока Бургас. 

Шофьорът на ТИР-а е контактен. По първоначални данни не е пострадал сериозно. 

От полицията призовават да се шофира с повишено внимание и с много по-ниска от позволената скорост заради метеорологичните условия. Към мястото пътуват екипи на полицията и пожарната. 

Първи думи на шофьора на катастрофиралия на АМ "Тракия" автобус ВИДЕО

Движението е затруднено и в двете посоки. 

БЛИЦ припомня, че около 17:30 часа на магистрала "Тракия", в посока Бургас, стана и друга тежка катастрофа с туристически автобус. При нея са ранени 12 души, петима от които тежко. На мястото в момента е кметът на Бургас Димитър Николов и шефът на ОДМВР - Бургас. По първоначални данни причина за инцидентът е заспиване на водача.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук