17-годишната девойка, която загина на екопътека „Бяла река“ край Калофер, е намерила смъртта си по ужасяващ начин. Джипът „Чероки“, който 17-годишното й гадже управлявало, се е движел вероятно с висока скорост. При загуба на контрол над волана от страна на момчето, момичето изхвръкнало от прозореца, а мощното возило е затиснало момичето. Така то е намерило смъртта си, разкриха за БЛИЦ източници на разследването.

Както съобщихме, инцидентът е станал вчера следобед. Джипът се преобърнал е се е ударил в дървета. Катастрофата е станала по пътя от мъжкия манастир посока Калофер на много остър завой, който неправоспособният водач не е успял да вземе.

Неописуема трагедия: Влюбени излязоха в гората над Калофер, 17-г девойка загина

Момчето било със семейството си и  гаджето си на почивка край Бяла река. Хората са от Старозагорско. Младежът взел джипа от баща си, защото там, където били, нямало обхват на телефоните, а младите искали да разговарят по телефона.

Пробите за алкохол и употреба на наркотици на шофьора са отрицателни. Двамата младежи пътували без поставени предпазни колани. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!