Жена пострада при катастрофа в Пловдив. Инцидентът стана този следобед на булевард „Пещерско шосе“.

Пешеходката е била ударена от джип.

Тя е откарана в болница, като според очевидци е била контактна.По данни на TrafficNews, 45-годишната жена, блъснала 31-годишната пловдивчанка, е задържана в ареста на Второ РПУ. 

Очевидци твърдят, че произшествието не е било случайно, а пешеходката е била блъсната нарочно. 

Ето какво разказа пловдивчанката Нели Божилова, която също е била сред свидетелите на катастрофата. Тя и синът й са сред хората, оказали първа помощ на пострадалата. "Днес бях свидетел на опит за предумишлено убийство от тази жена, която безчувствено гледа жертвата си-младо момиче, вървящо по тротоара си. Нарочва я от другото платно, че е” нефилим” и с бясна скорост я блъска челно като навлиза в насрещното движение.Сама си каза, че е луда и всички я знаели в Пловдив, знаели и колата, и тя искала да убива “нефилими” и нас щяла да убие. Защо тези хора имат книжки и защо трябва да страдат невинни хора. Дано бъде задържана и подведена под отговорност за умишлено убийство. Надявам се Петя да се оправи , момичето е обезобразено ... с много контузии".


 
В полицията е образувано досъдебно производство по случая. Предстоят разпити на свидетели. 

Бел. ред. Нефилимите са персонажи от библейската история. Името им идва от еврейския глагол за "повалям, падам’" За първи път се споменават в библейската книга Битие, глава 6, стих 4. Има различни предположения кои точно са наречени нефилими – падналите ангели, зли хора като Каин или гигантски хора, родени от връзката между паднали ангели и човешки жени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ