Тежка катастрофа е станала преди минути край Враца, съобщава BulNews.

Ударили са се лек автомобил "Мерцедес" и "Фолксваген Шаран" с врачански регистрации, като и двете возила са били управлявани от жени на около 40 и 50 години. 

Мерцедесът е пътувал от село Баница към областния център, а заедно с шофьорката са били още две жени и момиченце. Водачката тръгнала да изпреварва пътуващия пред нея "Фолксваген", когато загубила контрол над управлението, завъртяла се на пътя и се забила в него. 

Вследствие на зверския сблъсък 2 пътнички от мерцедеса са в безсъзнание, като в момента пожарникари режат ламарините, за да ги извадят от колата. Детето, което е пътувало с тях, бе прегледано и е в добро общо състояние.

50-годишната шофьорка, която управлявала шарана, е в тежко състояние и бе транспортирана във врачанската болница. Ударът е бил толкова силен, че и двете коли са размазани.Водачката на мерцедеса сподели, че не помни как се е стигнало до удара. На мястото има 3 линейки, 2 пожарни и патрул на полицията.

Пътуващите по трасето да се движат с повишено внимание, тъй като движението е ограничено и се регулира от екип на "Пътна полиция".