Наказание „лишаване от свобода“ от две до шест години се предвижда за виновника, причинил катастрофата, при която рано тази сутрин край ГКПП "Капитан Андреево" загина 25-годишен полицай, пише haskovo.live.

От прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство се води за извършено при условията на непредпазливост престъпление.
Катастрофата с полицейския автомобил е възникнала след приключване на дежурството на загиналия полицаи и 45-годишния му колега, който управлявал колата.

По първоначални данни, водачът е изгубил контрол, като автомобилът се е блъснал в предпазна мантинела и се е преобърнал. При катастрофата 45-годишният униформен служител е получил телесни увреждания, но няма опасност за живота му.

Двама мъже са служители от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ в сектор „Пътна полиция“ при МВР-Хасково. 45-годишният полицай е с над 20-годишен стаж в системата. Загиналият 25-годишен мъж е в структурата на МВР от три години.

Пробите на водача за алкохол, включително и кръвна проба и за дрога са отрицателни. 

Извършват се разпити на свидетели-очевидци на инцидента, назначени са съдебномедицински експертизи, включително и автотехническа експертиза. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По данни на stmost.info, загиналият полицай е от Димитровград. Младият мъж не бил семеен, но имал сериозна приятелка, споделят негови колеги.

Тъй като няма никакъв спирачен път, една от версиите на разследването, което се води в момента, е че водачът на автомобила е заспал. Возещият се до него служител е изхвръкнал от колата и е загинал при удара в платното. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ