Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики направи анализ на снимки от дрон на пътния участък на АМ „Струма“, където стана катастрофата с македонския автобус.

По думите ѝ задължително трябва да бъде измерено състоянието на пътната маркировка в този участък, както и няколко километра по-назад, за да се види дали липсата ѝ не е объркало шофьорът и не е довело до това той да не може да следи пътя.„Напълно е възможно знакът за острова да е липсвал или водачът да не го е видял, или да е задрямал“, допусна експертът пред bTV.

По думите ѝ от снимките с дрон много ясно се вижда как се е опитал да излезе от участъка и да стабилизира автобуса. След това е последвал ударът в мантинелата.„Твърди се, че има взрив. Не мога да кажа в кой момент е настъпил той“, допълни тя.

Друга снимка показва поставен знак на острова на пътното платно. По думите на Русинова обаче той не е монтиран правилно, защото е поставен много високо.

„Трябва да бъде монтиран ниско долу, за да покаже, че именно долу е опасността“, поясни Диана Русинова.„Не съм сигурна, че този знак го е имало и е хубаво да се направи проверка дали е в останките, защото не се вижда“, допълни пътният експерт.

Според нея трябва да се провери и класът на светлоотразителност. По всяка вероятност шофьорът се е объркал, смята Русинова и отново заяви, че според нея бордюрът е много висок.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!