Писателят Григор Лилов зададе няколко ключови въпроси, свързани с фаталната катастрофа с Кирил Петков.

Припомняме, че съпредседателят на ПП-ДБ участва в тежък инцидент край Аксаково с кола на НСО, след който има една жертва, а друга жена се бори за живота си.

Ето какво написа във Фейсбук Лилов:

НЕВЪЗМОЖНО ИЛИ ВЪЗМОЖНО?!

На снимки 1,2, 3 и 4 виждате катастрофиралия джип на НСО, с който е бил Кирил Петков.

Нещо да ви прави впечатление?

Нещо невъзможно?

Или все пак е възможно, но ако…

Видяхте ли го?

Джипът въобще няма следи от спирачен път!

Никакви!

Н-И-К-А-К-В-И

И още нещо видяхте ли?

Аз видях.

По пътя няма разпилени парчета и осколки тенекии, пластмаси, счупени стъкла и др.!

Няма!!!

 А би трябвало да има! И то много. Още от кръстовището до мястото на спиране на прегърнатите джип и лека кола  (близо 30 метра)

Тогава къде е бил ударът?

Звучи невъзможно е да е станал точно там, където са колите на снимките. Единствената възможност да е станал там е, ако някой е карал в насрещното (апропо – местопроизшествието е в него) и загиналият шофор на леката кола да се е опитал да избегне сблъсъка, излизайки извън пътя. Като резултат – удар във вратата.

Ако обаче автомобилите са били премествани, това е било в нарушения на закона. Ако пътят е бил почистен, също е в нарушение на закона. Понеже във видеозаписите от местопроизшествието, на които също не се вижда нито спирачен път, нито разлетели се осколки от това толкова тежко стълкновение, (последиците от което всички видяхме) старши комисар Андрей Ангелов заяви, че тепърва се очаква пристигане на прокурор и следовател. 

*** В тази отсечка има значително ограничение на скоростта.

Всичките 4 души в джипа на НСО са били откарани за преглед в болницата – 2 служители на НСО, Кирил Петков и… ?. Хм, защо името на на този ? се пази в тайна. Знае се, че шофьорът на  автомобила на НСО е настанен в болница. Мълчи се за състоянието му. Мълчи се и за лицето, което засега  идентифицирам с „?”

______________________________

Междувременно в профила на Кирил Петков излезе пост, в който той обеща съвсем изненадващо, че ще спре предизборната си кампания.

______________________________

Като „убедителен” мотив изтъква, че щял да помогне с всичко, с каквото може, на пострадалата жена (с тежка черепно-мозъчна травма) и нейните близки.

.

Наистина нямам думи! Що за идиотщина от пиарите на „Продължаваме промяната” – нима ще ни представите Кирил Петков и като неврохирург? Колко пъти да повтарям, че пиарработата на ПП не струва пукната стотинка и само причинява беди! 

.

Та да попитам отново – защо ще се спира предизборната кампания на лидера на ПП? Доколко добре е той, след като шофьорът му е в болница, а името на другия пътник се пази в тайна?

Въобще около тази драма все повече се размирисва. 

За разлика от онази в Словакия, където знаем практически всичко и за убиеца, и за раните на Фицо, и за продължаващата битка на докторите със смъртта. 

*** 4 снимки по поставения проблем + още 1, за да добиете по-реална представа къде в действителност са автомобилите  (единият е изцяло в канавката).