РАСТЯЩА ЛУНА – (до 10.02) Време е да избирате от множеството идеи, които са се появили в новолуние и пристъпете към изпълнението им. В този период са удачни всички действия, свързани с нови проекти и укрепване на постигнатите вече успехи.
Най-доброто време да рискувате, за да постигнете целите си. Активен отдих, фитнес занимания и извънградски разходки ще станат източник на добро самочувствие и прекрасно настроение. Вероятно ще бъдете преизпълнени с енергия и ентусиазъм – постарайте се да се разпореждате с тях мъдро. Сега можете да пристъпите към радикална промяна на външния си вид. Сега лесно може да натрупате килограми, тъй като организма има склонност да поглъща и задържа течности и други вещества. Но ще е грешка да ограничите течностите, тъй като няма да може да става отмиване на вредните вещества и излишъкът от течностите ще остава в организма.

Луната е в знак Близнаци от 06:45ч. - бързи реакции и умозаключения. Лунната ви същност ще остане дълбоко подтисната, а ще изгрее слънчевата ви същност. Засилват се екстравертните качества, хората стават по-активни. Мнозина може да почувстват, че са раздвоени. В този лунен период околните ще имат върху вас огромно въздействие. Владейте емоциите. Плановете си е желателно да приведете в съответствие с действителността. Изключете скандалите от дневния си ред. Време, в което човек трябва обективно да оценява своите възможности.

При Луна в Близнаци, хората стават по разговорчиви, но и по склонни да изпуснат това, което не е за казване. Можете да се откажете от старите си навици. Уязвим е раменният пояс, ръцете, дихателната и нервната система. 10-ти лунен ден (от 12:34ч до 13:22ч. на 06.02). Добър за начало на нови дела, за активна почивка, за помирение, среща с роднини. Подходящ ден за сауна. Символ на деня е фонтана, който постоянно преизпълва човек с енергия. Свързан е с излизане на човек на собствения му път. Включване на кармичната памет. Препоръчва се медитация над собствената карма и кармата на рода, за да се разбере миналото и настоящето, и да се обезпечи изпълнението на кармичната задача на живота. При заболяване на човек, да му се окаже незабавна помощ иначе може да има усложнения. В този ден сме обикновено силни и енергични. Затова можем да се заемем с всякакви важни дела - успехът ни ще бъде обезпечен.

Ако в този ден все пак чувствате упадък на силите и лошо настроение, ще трябва кардинално да промените своя начин на живот към по-здравословен и въобще да се заемете със здравето си. Благоприятно време за любов, творчество и духовно търсене. Всички дела вървят добре. Дори да има неблагоприятни събития, те ща са краткотрайни и няма да нанесат осезаема вреда.

Секс - Това е най-подходящото време за зачеване на дете. Поради тази причина, сексът трябва да бъде празничен и ако е възможно - богат на оргазми.